بیش از 10 سال ما به شرکت ها کمک می کنیم تا به اهداف مالی و تجاری خود برسند. اونوم یک آژانس سئو محور مبتنی بر ارزش گذاری است.

اطلاعات تماس
بانس ریت Bounce Rate یا نرخ پرش چیست؟

بانس ریت یک نمونه از مفاهیم کاربردی در دنیای سئو و دیجیتال مارکتینگ است. کسب اطلاعات کامل در مورد این مفهوم می‌تواند در تحلیل عملکرد وب سایت بسیار موثر واقع شود. به‌طور کلی می‌توان گفت وب سایتی که دارای نرخ پرش بالایی بوده، مشتری‌پران است. در این مقاله کاربردی از سری مقالات مفید دیجیتالیکس قصد داشته به بررسی مفهوم بانس ریت یا نرخ پرش چیست بپردازیم. هم‌چنین عوامل موثر بر بانس ریت یا نرخ پرش را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟

Bounce rate یا نرخ پرش، یکی از اصلی­ترین عوامل تاثیرگذار در سئو سایت است و نقش قابل ­توجهی در موفقیت آن دارد. نرخ پرش، درصد بازدیدهایی است که طی آن کاربر بلافاصله پس از ورود و بدون تعامل با صفحات وب­سایت، از آن خارج می­شود. به عبارتی دیگر نرخ پرش به کاربرانی اشاره دارد که وارد یک وب­سایت می­شوند و بدون بررسی صفحات این وب­سایت، بلافاصله از آن خارج می­شوند. نرخ پرش، تعداد کاربران خارج شده از سایت را نسبت به تعداد کل کاربران، در یک بازه زمانی مشخص اندازه می­گیرد. بالا بودن نرخ پرش یک وبسایت به معنی ناکارآمدی و عدم جذابیت آن وب­سایت برای کاربران است. هرچه نرخ پرش یک وبسایت بالاتر باشد، تاثیر منفی بیشتری بر سایت می­گذارد؛ بنابراین در صورت افزایش نرخ پرش، لازم است سایت به سرعت بررسی و بهینه­ سازی شود.

بانس ریت چیست

عوامل موثر بر بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟

تولید محتوای مناسب

همان­طور که می­دانید محتوا یکی از مهم­ترین بخش‌­های موثر در سئوی سایت محسوب می­شود و در کاهش نرخ پرش نیز نقش قابل­ توجهی دارد. چنانچه یک سایت از محتوایی خوب و باکیفیت برخوردار باشد، کاربر از بودن در آن لذت می­برد و زمان بیشتری را در آن سایت سپری می­کند؛ به این صورت نرخ پرش سایت کاهش می­یابد.

 

سرعت بارگذاری صفحات سایت

بالا بودن سرعت بارگذاری صفحات سایت، تاثیر بسیاری در کاهش نرخ پرش دارد. در صورت بالا بودن سرعت بارگذاری صفحات، نیازی نیست کاربر برای دیدن مطالب موردنظرش منتطر بماند؛ بنابراین در نیمه راه سایت را ترک نمی­کند.

کاربری آسان سایت

سهولت استفاده از یک وبسایت، این فرصت را در اختیار کاربر قرار می­دهد تا به راحتی با سایت ارتباط برقرار کرده و مطلب موردنظر خود را با سرعت بیشتری پیدا کند؛ از همین ­رو کاربری آسان و دسترسی سریع به اطلاعات وبسایت، نقش زیادی در کاهش نرخ پرش دارد.

لینک ­دهی داخلی

ممکن است کاربر در هنگام مطالعه یک مطلب، به موردی برخورد کند که اطلاعات کاملی نسبت به آن ندارد، چنانچه در این مطلب لینک­‌های داخلی وجود داشته باشد، کاربر اشتیاق پیدا می­کند که درباره موضوع موردنظرش، اطلاعات بیشتری کسب نماید، در نتیجه برروی لینک، کلیک کرده و به مطالعه صفحه جدیدی از وبسایت می­پردازد و این موضوع باعث کاهش نرخ پرش وبسایت می­شود.

عوامل موثر بر بانس ریت

طراحی و گرافیک سایت

شکل ظاهری یک سایت تاثیر مستقیمی بر استقبال کاربران با آن سایت دارد. حتی اگر یک وب­سایت دارای محتوایی خوب و باکیفیت باشد اما ظاهر نامناسبی داشته باشد، نمی­تواند در جذب کاربران موفق عمل کند؛ بنابراین توصیه می­شود که وب­سایت خود را با یک گرافیک ساده و زیبا، کاربر پسند نمایید.

هماهنگی کلمات کلیدی با مطالب سایت

از آن­جا که کاربران انتظار دارند، محتوای مرتبط با کلماتی که جستجو کرده­اند را مشاهده کنند، هماهنگی کلمات کلیدی با مطالب موجود در وب­سایت موضوع بسیار مهمی است و در صورت عدم هماهنگی این دو فاکتور با یکدیگر، کاربر بلافاصله سایت را ترک خواهد کرد.

 

ریسپانسیو بودن سایت

معمولا افراد علاقه دارند بیشتر فعالیت­های دیجیتال خود را با تلفن­های هوشمند انجام دهند؛ از همین­رو تعداد کاربرانی که با تلفن همراه به وبسایت­ها مراجعه می­کنند بسیار زیاد است. ریسپانسیو بودن یا واکنش گرایی، نقش مهمی در ماندگاری کاربران در وب­سایت دارد. کاربران سایتی را که انواع صفحات را به خوبی نشان ندهد به سرعت ترک خواهند کرد.

مدیریت تبلغات

استفاده بیش از حد و نادرست از تبلیغات، نارضایتی و خروج کاربران از سایت را به­دنبال دارد. میزان استفاده از تبلیغات یک وب­سایت باید به­گونه­ای باشد که موجب آزردگی خاطر کاربران نشود.

بررسی نرخ پرش یک وب سایت

به­طور کلی، نرخ پرش ایده­آل برای یک سایت، عددی بین 20 تا 30 درصد درنظر گرفته شده است؛ در صورتی که این عدد بین 30 تا 40 درصد باشد، نیز مشکلی ایجاد نمی­کند؛ بنابراین سایت­هایی که نرخ پرش آن­ها زیر 40 درصد است، از عملکرد مناسبی برخوردار هستند. چنانچه نرخ پرش یک سایت بالای 50 درصد باشد، نگران­کننده است و نیاز به بررسی و بهینه­سازی دارد. توجه داشته باشید که برای مشاهده نرخ پرش وب­سایت خود می­توانید از برنامه Google Analytics استفاده نمایید و با بررسی نرخ پرش هر یک از صفحات سایت، عملکرد بازدیدکنندگانی که وارد صفحه شده­اند را ارزیابی کنید.

بررسی نرخ پرش یک وب سایت

علل بالا یا پایین بودن بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟

برخی اوقات نرخ پرش به طرزی غیرواقعی بالا یا پایین نشان داده می شود، ما در این قسمت قصد داریم دلایل موثر بر این موضوع را بررسی کنیم:

روبات­ های اسپم

معمولا ربات­ها در بیشتر مواقع وارد سایت شما می­شوند. بعضی از این ربات­ها مانند روبات گوگل، بی آزارند؛ اما برخی دیگر آزاردهنده و بد هستند و می­توانند مطالب وب­سایت شما را سرقت کرده و آن را برروی سایت­های اسپمی قرار دهند. این روبات­ها گاهی از طریق گوگل انالیتیکس، شناسایی و وارد حساب آماری شده و باعث تغییرات نرخ پرش می­شوند.

تنظیمات نادرست

دومین دلیل موثر بر نرخ پرش، تنظیمات نادرست گوگل انالیتیکس است که در بیشتر اوقات نرخ پرش را صفر نشان می­دهد. در صورتی که نرخ پرش صفر را مشاهده کردید، پیش از خوشحالی باید بدانید این عدد کمی غیرواقعی است و لازم است تنظیمات مربوطه را مجدد بررسی و اصلاح نمایید.

نویسنده

منا دانشمندی

منا هستم، ادبیات خوندم و دوسال در زمینه سئو و بهینه سازی سایت فعالیت می‌کنم.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.