بیش از 10 سال ما به شرکت ها کمک می کنیم تا به اهداف مالی و تجاری خود برسند. اونوم یک آژانس سئو محور مبتنی بر ارزش گذاری است.

اطلاعات تماس
طراحی سایت

کدنویسی css و html چیست؟ چه کاربردی دارد؟

کدنویسی css و html چیست؟ چه کاربردی دارد؟

این روزها زندگی کردن بدون اینترنت برای اغلب افراد، کاری بسیار دشوار است. اینترنت بعنوان یک منبع جدا نشدنی در کنار ماست و با توجه به اینکه به استفاده از آن عادت کرده‌ایم و بسیاری از کارهای خود را در روز با استفاده از آن جلو می‌بریم، اگر روزی باشد که نتوانیم به آن دسترسی داشته باشیم هم برای ما سخت است و هم بسیاری از کارهای ما با تاخیر می‌افتند. به خاطر همین گستردگی و همه‌گیر شدن این تکنولوژی در بین مردم، اغلب ما نیاز داریم که خود و هنر (یا به صورت کلی کسب و کارمان) را در دنیای وب به نمایش بگذاریم تا بتوانیم از این راه، خود و کسب و کارمان را توسعه دهیم و از این طریق درآمدمان را نیز افزایش دهیم.

یکی از راه‌هایی که می‌توان در دنیای وب فعالیت کرد و حرفه‌ی خود را ارائه داد، داشتن وب سایت است. اگر بخواهید وب سایت خود را خودتان طراحی کرده و روی آن کار کنید و یا به صورت کلی می‌خواهید در زمینه‌ی طراحی وب سایت کار کنید، باید زبان‌های کدنویسی css و html را یاد بگیرید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که اگر الزامی برای یادگیری css و html برای شما وجود ندارد هم بد نیست کمی با آن‌ها آشنا شوید و اطلاعاتی درباره آن‌ها بدست آورید؛ تصور کنید می‌خواهید یک تغییر کوچک در وب سایت خود ایجاد کنید که با داشتن دانش ابتدایی در این زبان‌ها این کار از عهده‌ی خودتان هم برمی‌آید، در این صورت نیازی نیست به یک فرد متخصص مراجعه کنید و خودتان می‌توانید مشکل‌تان را حل کنید.

حال که از اهمیت یادگیری و تسلط به زبان‌های css و html باخبر شدید می‌خواهیم در این مقاله از دیجیتالیکس اطلاعات مفیدی درباره آن‌ها به شما ارائه دهیم و توضیح دهیم که کدنویسی css و html چیست، این زبان‌ها چه کاربردی دارند، اهمیت یادگیری css و html چیست و…

پیش از شروع مقاله عرض کنیم که زبان‌های css و html، مبنا و اساس کدنویسی وب هستند.

 

فهرست مطالب

  • منظور از HTML چیست؟
  • کاربردهای Html چیست؟
  • نسخه‌های Html کدامند؟
  • منظور از Css چیست و چه کاربردی دارد؟
  • Html و Css چه فرقی با یکدیگر دارند؟
  • اهمیت یادگیری و تسلط به Html و Css چیست؟

منظور از HTML چیست؟

کلمه‌ی Html مخفف HyperText Markup Language می‌باشد که ترجمه شده و عبارت رایج آن در زبان فارسی، زبان نشانه گذاری فرامتنی (یا فوق متنی) است. متونی که در زبان Html نگارش می‌شوند شبیه متن‌ها و نوشته‌های دیگر است یعنی شکل‌شان با آن‌ها فرق نمی‌کند ولی با استفاده از زبان Html، می‌توانید با نوشتن متن‌هایی بعنوان دستور، تغییراتی را در سایت ایجاد کنید. برای مثال از طریق دستور button می‌توانید دکمه‌ای را در وب سایت خود ایجاد کنید. به همین علت است که به این زبان، زبان نشانه گذاری فوق متنی می‌گویند. زبان نشانه گذاری در واقع زبانی می‌باشد که کامپیوترها می‌توانند آن را بفهمند و این زبان جهت ساخت صفحات وب سایت به کار برده می‌شود و اصلا برای این کار ساخته شده است.

در ابتدا که بخواهید زبان Html را یاد بگیرید، بخاطر وجود عبارت‌ها و اصطلاحات فراوان موجود در این زبان، ممکن است کمی سردرگم شوید اما نگران نباشید چرا که Html، زبان گسترده‌ای است و رفته رفته با یادگیری مطالب جدید آن و تمرین مورد نیاز، می‌توانید دانش خود را در آن افزایش دهید و به آن تسلط پیدا کنید و وب سایت خود را با استفاده از آن به صورت کامل بسازید. آخرین ورژن موجود از این زبان، نسخه‌ی ۵HTML است.

این نسخه از Html که در مقایسه با ورژن‌های پیشین این زبان منعطف‌تر است، در سال ۲۰۰۶ میلادی ساخته شد. نسخه‌های قبلی Html هر کدام دارای باگ‌ها و مشکلاتی بودند که البته با آمدن هر نسخه‌ی جدید، این مشکلات نسبت به نسخه‌ی قبلی کمتر می‌شد و زمانی که نسخه  ۵HTML وارد بازار شد، بیشتر مشکلاتی که در نسخه‌های قبلی وجود داشتند در این نسخه از بین رفتند. همچنین این نسخه‌ی آخر زبان html از امکانات و ویژگی‌های جدیدی برای کاربران برخوردار بود.

html چیست

کاربردهای Html چیست؟

به طور کلی این زبان کدنویسی برای ساخت محتوای اصلی صفحات سایت و ساختار دادن به آن‌ها به کار برده می‌شود. طریقه‌ی استفاده از Html به این صورت است که شما کلمه‌هایی را در ابتدا می‌نویسید و پس از آن با وارد کردن دستورهایی می‌توانید عناصر یا تگ‌هایی را بر روی این کلمه‌ها اعمال کنید. در ادامه مرورگر اینترنت با توجه به دستورهایی که شما از طریق زبان Html، برای ایجاد و یا تغییر موردی در صفحه وب سایت داده‌اید، محتوای صفحه را تغییر داده و یا کامل می‌کند.

این ایجاد و تغییرات می‌تواند بر روی تمام موارد یک صفحه‌ی وب سایت اعمال شود. برای مثال عنوان یک صفحه، نوشته تمام پاراگراف‌ها، قرار دادن یک دکمه و..  . تمام مرورگرهای وب می‌توانند از این زبان کدنویسی پشتیبانی کنند و از این زبان معمولا در تمام صفحات اینترنت استفاده می‌شود.

نسخه‌های Html کدامند؟

پیش‌تر در مورد آخرین نسخه از زبان html، توضیحاتی دادیم اما هم‌اکنون می‌خواهیم به معرفی انواع نسخه‌های html بپردازیم. این زبان کدنویسی در واقع دارای پنج نسخه است که نخستین نسخه‌‌ی آن با عنوان html معرفی و به بازار ارائه شد. سپس چند نسخه‌ی دیگر از آن که هر یک دارای تغییرات و بهبودهایی نسبت به ورژن قبلی خود بود، طی سالیان بعد معرفی شد. نسخه‌های زبان کدنویسی html عبارتند از:

  • ۰,۱HTML (نسخه‌ی اول)
  • ورژن ۰,۲ HTML
  • ورژن ۲,۳ HTML
  • ورژن ۰۱,۴ HTML
  • ورژن ۵HTML

 

تا اینجا با زبان Html آشنا شدید اما با توجه به عنوان مقاله که کدنویسی css و html چیست، در ادامه می‌خواهیم در مورد زبان مهم Css که ارتباط زیادی با زبان html دارد و در واقع این دو زبان به صورت همزمان برای بهینه سازی محتوای صفحات وب به کار برده می‌شوند هم توضیحاتی بدهیم که چیست و چه کاربردی دارد. پس با دیجیتالیکس همراه باشید.

کدنویسی css html

منظور از Css چیست و چه کاربردی دارد؟

شما با استفاده از زبان html، می‌توانید ساختار و بدنه‌ی وب سایت خود را مشخص کنید. اما برای زیباتر کردن، استایل دادن و… به این ساختار، نیاز به استفاده از زبان Css دارید. زبان Css مخفف عبارت Cascading Style Sheets است که در واقع با استفاده از آن می‌توانید همه‌ی رنگ‌ها، سایزها و ابعاد، حاشیه‌ها، محل قرار دادن، فونت‌ها و دیگر خصوصیات اجزای صفحات وب سایت را مشخص کنید. در واقع با کمک این زبان می‌توانید به ساختار صفحات وب سایت خود رنگ و لعاب بدهید.

اجازه دهید با ذکر یک مثال موضوع را برای شما شفاف کنیم. تصور کنید یک جدول اطلاعات (مثلا در ارتباط با مقایسه مشخصات چند گوشی هوشمند با هم) را با استفاده از html در سایت خود قرار می‌دهید حال با استفاده از رنگ‌های زیبا و اندازه‌های متناسب قسمت‌های جدول می‌توانید جدول را برای مخاطب بسیار جذاب‌تر و زیباتر کنید و به گونه‌ای یک جدول استاندارد ایجاد کنید. برای این تغییرات و ریزه‌کاری‌های جدول، به زبان Css نیاز دارید.

زبان Css دارای چهار ورژن یا نسخه است که هر زمان نسخه‌ی جدیدتری از آن معرفی شد نسبت به مدل قبلی، ایرادها و باگ‌های کمتری داشت و مانند زبان html، این زبان هم با معرفی نسخه‌های جدیدتر، همیشه در حال توسعه و پیشرفت بوده است. نخستین ورژن Css در سال 1996 میلادی معرفی شد.

پیشنهاد ویژه: آموزش css

زبان‌های Html و Css چه فرقی با یکدیگر دارند؟

خیلی از وب دیزاینرهای (طراحان سایت) مبتدی تصور می‌کنند زبان‌های Html و Css تفاوتی با هم ندارند ولی با توجه به صحبت‌هایی که تا به اینجا درباره این دو زبان در این مطلب کردیم، احتمالا فهمیدید که این دو هیچ شباهتی با یکدیگر ندارند و کاملا با هم فرق می‌کنند. البته این نکته را فراموش نکنید که Html و Css به شکل همزمان به کار برده می‌شوند و زمانی که می‌خواهید موردی را در سایت ایجاد کنید و یا تغییر دهید از این دو زبان، همزمان استفاده می‌کنید.

html و css چیست

اهمیت یادگیری و تسلط به Html و Css چیست؟

فرض کنید شما از یک Cms (سیستم مدیریت محتوا) برای ساخت وب سایت خود استفاده می‌کنید و با آن سایت‌تان را جلو می‌برید. این Cms امکانات فراوانی دارد و افزونه‌های بسیار زیادی برای آن ساخته شده است، ولی حتی این Cms و سایر سیستم‌های مدیریت محتوای قدرتمند هم ممکن است در کدنویسی از همه‌ی موارد مورد نیاز برخوردار نباشند و شاید هم شما در میان پلاگین‌های ساخته شده موجود برای این سیستم‌های مدیریت محتوا، پلاگین (افزونه) مورد نظر خود را برای ایجاد و یا تغییر موردی در سایت پیدا نکنید؛ به عبارتی افزونه‌ای برای مورد شما ساخته نشده باشد. اینجاست که باید خودتان دست به کار شوید و کدنویسی مورد مد نظرتان که قصد ایجاد و یا تغییر آن را در سایت دارید، به طور دستی انجام دهید.

همچنین امکان دارد در برخی از قسمت‌های کانفیگ سرور خود و یا سی پنلی که با استفاده از آن وب سایت خود را مدیریت می‌کنید، نیاز به انجام کدنویسی دستی داشته باشید. پس با توجه به موارد گفته شده، هم‌اکنون می‌توانید اهمیت یادگیری Html و Css را درک کنید.  

 

با توجه به مطالب گفته شده شما هم‌اکنون می‌دانید کاربرد کدنویسی css و html چیست و از اهمیت یادگیری این دو زبان باخبر شدید. کدنویسی css و html، یکی از مفاهیم بسیار مهم در زمینه‌ی طراحی وب سایت می‌باشد که یادگیری آن می‌تواند برای طراحان سایت و تمام کسانی که با سایت سروکار دارند بسیار موثر باشد.

 

نویسنده

pourali

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *