بیش از 10 سال ما به شرکت ها کمک می کنیم تا به اهداف مالی و تجاری خود برسند. اونوم یک آژانس سئو محور مبتنی بر ارزش گذاری است.

اطلاعات تماس
طراحی سایت

کاربردی‌ترین ابزارهای طراحی ux کدامند؟

ابزارهای طراحی ux
امتیاز دهید

امروزه یکی از فاکتورهایی که طراحان سایت و بسیاری از طراحان نرم‌افزار به آن توجه می‌کنند، تجربه کاربری یا همان UX است. از آنجایی که در طراحی هر سایت یا برنامه‌ای، توجه به رضایت کاربر حرف اول را می‌زند، ابزارهای زیادی برای طراحی هرچه بهتر رابط کاربری ایجاد شده است. در این مقاله، قصد داریم چند مورد از مهم‌ترین و کارآمدترین ابزارهایی که به منظور طراحی UX و UI به کار گرفته می‌شوند را معرفی کنیم. چنانچه شما هم در زمینه طراحی وب یا نرم‌افزار فعالیت دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با UX (User Experience)

منظور از UX، که احتمالا این روزها نام آن بارها به گوشتان خورده، همان حسی است که برای کاربر، پس از کار کردن با یک سایت یا نرم‌افزار ایجاد می‌شود. این حس، از طریق ارتباط و تعامل مخاطب با UI یا همان رابط کاربری به وجود می‌آید. درواقع مهم‌ترین دغدغه‌ای که شرکت‌های طراحی سایت یا نرم‌افزار با آن روبرو هستند این است که تجربه کاربری را در محصولات خود بهبود دهند. بدین منظور، ابزارهای فراوانی پدید آمده که در ادامه به تفصیل به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

با ابزارهای طراحی UX آشنا شوید

همان‌طور که گفتیم، به منظور رسیدن به بهترین تجربه کاربری، لازم است از یک‌سری ابزار استفاده کنیم تا راحت‌تر به نتیجه دلخواهمان برسیم. در این بخش، با چندین مورد از مهم‌ترین ابزارهای این کار آشنا خواهید شد.

ابزارهای طراحی ux

فیگما

یکی از ابزارهای کاربردی در زمینه طراحی تجربه کاربری، فیگما است. با استفاده از این گزینه، می‌توانید اموری مانند نمونه‌سازی، طراحی و جمع‌آوری نظرات سایر طراحان را به راحتی انجام دهید. درواقع اگر قرار است یک سایت یا نرم‌افزار را در قالب کار تیمی طراحی کنید، استفاده از فیگما یکی از بهترین گزینه‌های ممکن برایتان خواهد بود. شما می‌توانید در ویندوز، مک، لینوکس و بروزر از این ابزار استفاده کنید و بنا به نیاز خود، نسخه پولی یا رایگان آن را به کار بگیرید. ازجمله ویژگی‌های فوق‌العاده فیگما، می‌توان به داشتن USP مشابه با اسکچ و چندبستره بودن آن اشاره کرد. همچنین یادگیری آسان و فراهم بودن شرایط لازم جهت کار تیمی نیز یکی از مزایای قابل توجه آن محسوب می‌شود.

پیشنهاد ویزه: آموزش فیگما

ادوب XD (Adobe XD)

یکی از محصولات کاربردی شرکت ادوبی، Adobe XD نام دارد که امروزه کم‌تر طراح UX است که آن را نشناسد! طراحی این برنامه، به صورت اختصاصی برای طراحان گرافیک سایت و نرم‌افزار است. بدین ترتیب می‌توانید راحت‌تر آنچه را که در ذهن دارید، اجرایی کنید. نکته قابل توجه در رابطه با این ابزار این است که شما می‌توانید به صورت کاملا رایگان از تمامی امکانات آن استفاده کنید و تنها برای استفاده از ویژگی اشتراک‌گذاری طرح‌ها با دیگران، نیاز به پرداخت وجه است. چند مورد از ویژگی‌های خاص این برنامه، عبارتند از:

  • رابط کاربری ساده و کاربردی
  • پشتیبانی از سیستم عامل‌های مک و ویندوز
  • ایجاد انواع افکت‌ها
  • قابلیت پیش نمایش طراحی‌ها
  • امکان ساخت رابط های کاربری پیچیده بدون نیاز به کدنویسی

اسکچ (Sketch)

این روزها، اکثر طراحان رابط کاربری و تجربه کاربری، اسکچ را جایگزین فتوشاپ کرده‌اند. این ویرایشگر گرافیکی، محصول شرکت bohemian coding هلند است و اولین نسخه آن در سال 2010 در دسترس عموم قرار گرفت. این برنامه، عملکرد برداری داشته و با استفاده از این ویژگی می‌توانید هر تصویر را بدون ذره‌ای افت کیفیت، تغییر سایز دهید. یکی از مهم‌ترین دلایلی که طراحان زیادی به استفاده اسکچ روی آورده‌اند این است که طرح‌های ایجاد شده توسط آن، شباهت زیادی به نتایج HTML و CSS دارد و به طور کلی کار کردن با آن، از فتوشاپ آسان‌تر است!

به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان، این ابزار را رقیب اصلی محصولات شرکت Adobe می‌دانند. از دیگر دلایل محبوبیت اسکچ، قیمت مقرون به صرفه آن نسبت به سایر برنامه‌های موجود و استفاده از قابلیت‌های حرفه‌ای آن تنها با یک‌بار پرداخت حق عضویت است. یکی از قابلیت‌هایی که توجه طراحان را به خود جلب کرده، WebSketch است. این ویژگی، به شما اجازه می‌دهد تا به راحتی تصاویر موردنظرتان را ادیت و یا با یکدیگر ترکیب کنید. وکتورهای موجود در این برنامه، کارهایی مانند تغییر استایل، تغییر سایز و حتی تغییر لایه‎‌ها را بسیار راحت کرده است. این اپلیکیشن، امکان کار کردن بر روی طرح‌های قدیمی را نیز دارد و شما می‌توانید بدین وسیله، طراحی‌های قدیمی‌تر خود را آپدیت نمایید.

Proto.io

اگر می‌خواهید در زمان انجام پروژه‌های طراحی خود، تنها از یک پلتفرم، چندین نمونه‌سازی را انجام دهید، Proto.io ابزار مناسبی است. به کمک این برنامه، می‌توانید هر وایرفریمی که بخواهید را طراحی کنید، انواع مختلفی از طرح‌ها و نمونه‌های بصری را ایجاد نمایید و به تست و بررسی طراحی‌ها بر روی دستگاه‌های مختلف بپردازید. طراحان می‌توانند با استفاده از ترنزیشن‌های سریع صفحات، حرکات لمسی موجود در دستگاه‌های اندروید و iOS و تغییر جهت‌ها، ایده‌های خود را شگفت‌انگیزتر کنند.

حتما بخوانید: طراحی سایت چیست؟

لینک اسپلیت (linkspllit)

با استفاده از ابزار لینک اسپلیت، تست A/B بسیار ساده‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود. همان‌طور که می‌دانید، یکی از راه‌های بهبود تجربه کاربری، انجام تست A/B است. درواقع در این تست، ترافیک سایت بین دو یا چند نسخه تقسیم شده و بررسی می‌شود که عملکرد کدام‌یک بهتر است. با استفاده از این برنامه، می‌توانید این کار را خیلی راحت‌تر انجام دهید و به نتایج خوبی برسید. لازم به ذکر است که ده هزار کلیک اول، استفاده از لینک اسپلیت، رایگان است و برای آغاز به کار نیز نیازی به ثبت‌نام ندارد. در زمان استفاده، در صفحه اول این برنامه، URLهای خود را وارد کنید و پس از دریافت یک پیوند کوتاه آزمایشی، آن را با کاربران خود اشتراک‌گذاری کنید.

Visual Inspector

شما می‌توانید با استفاده از این ابزار، برای هر سایتی که مدنظر دارید، اقدام به طراحی UI و UX کنید. درواقع تفاوتی ندارد که سایت موردنظر با استفاده از CMS و یا کدنویسی HTML راه‌اندازی شود. در هر صورت، امکان طراحی رابط کاربری با استفاده از این برنامه وجود دارد. در این ابزار، خبری از محیط کدنویسی نیست و تنها می‌توانید گرافیک رابط کاربری موردنظرتان را به تصویر بکشید. از دیگر ویژگی‌های فوق‌العاده آن، می‌توان به تشخیص راحت مشکلات موجود و برطرف کردن آن‌ها اشاره کرد. سازگاری با وبسایت‌هایی مانند Html ،WordPress و… سبب افزایش طرفداران این برنامه شده است.

این‌ویژن (InVision)

یکی دیگر از ابزارهای کارآمد طراحی UX و UI، این‌ویژن است. این برنامه، امکان ساخت پروتوتایپ و به اشتراک‌گذاری طرح با دیگران را نیز دارد. به دلیل امکاناتی که در این ابزار موجود است، شرکت‌های بزرگی مانند Airbnb و IBM به منظور انجام پروژه‌های طراحی خود از آن استفاده می‌کنند.

اسکوواش (squoosh)

اسکوواش یکی از ابزارهای جدید و رایگان گوگل است که با هدف کمک به طراحان UX و UI در فشرده‌سازی تصاویر تا سطح مناسب ایجاد شده است. برای استفاده از این ابزار، کافیست تصویر موردنظرتان را درگ اند دراپ کنید و با استفاده از یک اسلایدر، میزان فشردگی موردنظرتان را تنظیم کنید. بدین ترتیب بین سایز فایل و کیفیت آن توازن ایجاد خواهد شد. شما می‌توانید به صورت آفلاین و آنلاین از این برنامه استفاده نمایید.

Framer

یکی دیگر از ابزارهایی که به صورت تخصصی به منظور طراحی UI و UX مورداستفاده قرار می‌گیرد، Framer است. همان‌طور که می‌دانید، طراحان با استفاده از کدنویسی می‌توانند هرچیزی که در ذهن دارند را تداعی کنند و به مخاطب نمایش دهند. اولین باری که برنامه Framer در دسترس عموم قرار گرفت، به منظور کمک به طراحی جاوااسکریپت با کد بود. اما امروزه بیشتر به عنوان ویرایشگر تصویری مورداستفاده قرار می‌گیرد و به عبارتی، کاربرد آن تغییر کرده است. وجود رابط کاربری آسان و زیبا، ازجمله مزایایی است که برای این ابزار معرفی می‌شود. علاوه بر آنچه که ذکر شد، شما می‌توانید طراحی‌های خود را با سایر افراد تیم به اشتراک بگذارید و به صورت زنده آن را بررسی کنید. لازم به ذکر است که این برنامه، مخصوص سیستم عامل مک بوده و از پروژه‌های فتوشاپ و اسکچ نیز پشتیبانی می‌کند.

وانت (vaunt)

اگر بخواهید رنگ‌های غالب در یک تصویر را استخراج کنید، vaunt یکی از گزینه‌های مناسب برای این کار است. درواقع ایجاد هم‌خوانی شماتیک رنگی سایت با یک تصویر خاص، به وسیله این ابزار بسیار راحت خواهد بود. این اپ، از یک الگوریتم خوشه‌بندی به منظور آنالیز تصاویر استفاده کرده و این امکان را ایجاد می‌کند تا بدانیم که رنگ‌های غالب کدامند. کار کردن با این برنامه، به آسانی درگ اند دراپ کردن یک تصویر و پی بردن به رنگ‌های آن است!

WebFlow

وب فلو یکی دیگر از ابزارهایی است که در طراحی تجربه کاربری و رابط کاربری مورداستفاده قرار می‌گیرد. برای استفاده از این برنامه، به هیچ‌گونه تابع و کدنویسی نیاز ندارید. تمرکز اصلی WebFlow بر انیمیشن‌های وب است و به عنوان یک ویرایشگر WYSIWYG، این امکان را برای طراحان ایجاد می‌کند تا از طراحی به وبسایت زنده منتقل شوند. استفاده از این نرم‌افزار، به قدری آسان است که هرکس بدون داشتن دانش تخصصی، قادر به کار کردن با آن است!

فلیر (Flare)

این ابزار، مبتنی بر بروزر است و به صورت دوبعدی به شما کمک می‌کند تا ایده‌های ذهنیتان را به تصویر بکشید. همچنین انیمه‌سازی وکتور آرت نیز یکی دیگر از کاربردهای این برنامه است. درواقع هدف اصلی پدید آمدن فلیر، راحت‌تر کردن کار طراحان وب و طراحان بازی است. ویژگی‌هایی که این ابزار دارد، باعث می‌شود تا بتوانید به صورت مستقیم کارهای خود را انجام دهید و نیاز به ریدو (Redo) در کد ندارد. بنابراین فرآیند طراحی بسیار ساده‌تر و کوتاه‌تر خواهد شد و شما می‌توانید در زمان صرفه‌جویی کنید. ازجمله مزایای قابل توجه فلیر، می‌توان به دانلود رایگان آن اشاره کرد.

جمع بندی

باتوجه به آنچه که در این مقاله گفته شد، تجربه کاربری یکی از ابعاد مهم هر سایت یا نرم‌افزار است. به دلیل اهمیت بالای این موضوع، ابزارهای زیادی برای طراحی UX و Ui وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید راحت‌تر و سریع‌تر ایده‌های خود را اجرایی کنید. در این مقاله، به چند مورد از ابزارهای مفید این حوزه، اشاره کردیم.

نویسنده

pourali

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *